Βάλτε 10 στόχους για να κάνετε το νέο έτος καλύτερο.

Παρακάτω προτείνουμε 10 στόχους που θα πρέπει να πετύχετε το νέο έτος ώστε να αλλάξετε προς το καλύτερο:

Να πετάξετε άχρηστα πράγματα

Απαλλαγείτε επιτέλους από το παρελθόν και από ό,τι σας κρατάει δεμένους με αυτό. Πετάξτε ή στην καλύτερη χαρίστε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον, είτε πρόκειται για ρούχα, είτε για κάρτες που σας ξυπνάνε άσχημες αναμνήσεις, είτε για τοξικούς ανθρώπους. Οι ωραίες αναμνήσεις εξάλλου θα είναι για πάντα χαραγμένες στην ψυχή σας.

Να μάθετε να λέτε σ΄ αγαπώ

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του. Πείτε σε αγαπώ σε όσους αγαπάτε. Στους γονείς σας, στους φίλους σας, στα αδέλφια σας, στο αγαπημένο σας πρόσωπο. Τίποτα δεν εννοείται σε αυτή τη ζωή. Μην «τσιγκουνεύεστε» αυτήν την πολύτιμη λέξη. Δεν χάνει την αξία της αν την λέτε την κατάλληλη στιγμή.

Να σταματήστε κάθε είδους κριτική

Αποδεχθείτε τον εαυτό σας έτσι ακριβώς όπως είναι και σταματήστε την σκληρή αυτοκριτική που δημιουργεί ενοχές και ένα αβάσταχτο βάρος. Αλλά μην κατακρίνετε ούτε τους άλλους. Θυμηθείτε ότι τα ελαττώματα που εντοπίζουμε στους άλλους καθρεφτίζουν  εκείνα τα μέρη του εαυτού μας που δε μας αρέσουν. Το να σκέφτεστε αρνητικά για τους άλλους είναι μία από τις κυριότερες αιτίες που δημιουργούν περιορισμούς στη δική σας ζωή.

Φροντίζετε το σώμα σας

Το σώμα σας είναι ένα πολύτιμος ναός. Αν θέλετε να έχετε μακροζωία τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε να φροντίζετε το σώμα σας, όχι από Δευτέρα αλλά από …χθες. Για να νιώθετε γεροί και γεμάτοι ενέργεια θα πρέπει να τρέφεστε σωστά και να γυμνάζεστε. Μη ξεχνάτε πως η αρχή είναι δύσκολη. Μετά όλη η διαδικασία της σωστής διατροφής και της άσκησης θα γίνει τρόπος ζωής.

Φερθείτε στον εαυτό σας σαν να είναι το πρόσωπο που όλοι αγαπούν

Όσο περισσότερο αγαπάτε και σέβεστε τον εαυτό σας τόσο πιο εύκολα θα ανοίγεται ο δρόμος για να σας αγαπήσουν και οι άλλοι. Αυτός είναι ο νόμος της αγάπης. Μπορεί να τον έχετε ακούσει πολλές φορές στη ζωή σας γιατί ποτέ όμως δεν τον εφαρμόζετε;

Να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες

Στόχος σας θα πρέπει να είναι να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε διαρκώς. Διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες διαβάζοντας βιβλία. Παρακολουθείστε κάποιο σεμινάριο ή βρείτε μία ομάδα αυτοβελτίωσης και αυτοβοήθειας. Μπορείτε να μάθετε ένα σωρό πράγματα που θα σας βοηθήσουν και τελικά να δείτε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά.

 Προσπαθείστε να βελτιώσετε την οικονομική σας επάρκεια

Κάθε άνθρωπος πρέπει να στοχεύει στην οικονομική του ανεξαρτησία. Ακόμη και αυτός που προέρχεται από μία οικογένεια που του παρέχει τα πάντα. Ο καθένας πρέπει να προσφέρει ένα μερίδιο της ημέρας του και του κόπου του για να έχει οικονομική επάρκεια. Ακόμη και το ελάχιστο ποσό –που ούτως ή άλλως δίνεται στην εποχή μας- αποκτά μεγάλη αξία όταν έχει προέλθει από τον κόπο μας.

Να μάθετε να κρατάτε το λόγο σας

Για να τιμάτε και να σέβεστε τον εαυτό σας είναι απαραίτητο να έχετε ακεραιότητα. Κρατείστε το λόγο σας. Μη δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε, ούτε καν στον ίδιο σας τον εαυτό. Για παράδειγμα, μη λέτε πως την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσετε δίαιτα αν δεν είστε απόλυτα βέβαιοι πως θα τηρήσετε την υπόσχεσή σας. Είναι σημαντικό και απαραίτητο να έχετε εμπιστοσύνη πάνω από όλα στον εαυτό σας.

Να εκφράσετε την δημιουργικότητά σας

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και κάντε πράγματα σας δίνουν χαρά. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας. Ζωγραφίστε, αθληθείτε, γράψτε, ασχοληθείτε με τα χόμπι σας, ανανεώστε το χώρο σας. Ιδέες υπάρχουν πολλές και μέσα στο εικοσιτετράωρο μπορείτε σίγουρα να βρείτε λίγο χρόνο για εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας. Μη ξεχνάτε πως το οφείλετε στον εαυτό σας.

Εκτιμήστε καλύτερα το χρόνο 

Να μην περιμένετε το τέλος κάθε έτους για να θέσετε νέους στόχους. Να το κάνετε καθημερινά με ό,τι εμπνέει και αφορά μία ρεαλιστική προσδοκία. Δώστε αξία σε κάθε δευτερόλεπτο που περνάει και όλα θα γίνουν.