Εξασφαλίστε το μέλλον του παιδιού σας κάνοντας συστηματική αποταμίευση

Κάθε γονιός ανησυχεί για το μέλλον του παιδιού του και θέλει πάντα να μπορεί να του προσφέρει όλα εκείνα που θα το κάνουν ευτυχισμένο, ακόμα κι αν έχει ενηλικιωθεί.

Η αποταμίευση για παιδιά είναι λοιπόν η λύση εάν θέλετε να τους δώσετε ώθηση στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους.

Η ανατροφή ενός παιδιού είναι ίσως το πιο σπουδαίο και συνάμα δύσκολο πράγμα που καλείται κάποιος να κάνει στη ζωή του. Κι όταν το παιδί είναι ακόμα μικρό τα πράγματα μπορεί να είναι πιο εύκολα, ωστόσο οι γονείς πάντοτε ανησυχούν για το μέλλον, για τη στιγμή που το παιδί τους θα ενηλικιωθεί και θα θελήσει να ξεκινήσει τη ζωή του. Ο κλασικός κουμπαράς ήταν πάντοτε μια λύση, όμως πλέον δεν είναι αρκετή, καθώς και οι ανάγκες των παιδιών έχουν αλλάξει. Τα παιδιά πλέον σπουδάζουν ενώ ταυτόχρονα βιάζονται να ξεκινήσουν τη ζωή τους.

Ένα εγγυημένο κεφάλαιο είναι λοιπόν η λύση σήμερα. Ξεκινήστε την αποταμίευση όσο πιο νωρίς γίνεται καθώς έτσι θα γεμίσετε όλο και περισσότερο τον «κουμπαρά» του παιδιού σας. Αναζητήστε το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα προσαρμόζεται στα οικονομικά σας και τις δυνατότητές σας στις διαφορετικές περιόδους της ζωής σας και ξεκινήστε άμεσα διαθέτοντας το πιο «εύκολο» ποσό των 40 ευρώ.

Ωστόσο, ανάλογα με το μηνιαίο ασφάλιστρο που θα επιλέξετε θα δείτε και το εγγυημένο ποσό στη λήξη του προγράμματος να μεγαλώνει. Προσέξτε ιδιαίτερα το πρόγραμμα στο οποίο θα καταλήξετε, όπως συνιστούν και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, να παρέχει τη δυνατότητα ευελιξίας και τους μηχανισμούς εκείνους που θα ενισχύσουν αφενός την αποταμιευτική σας προσπάθεια, είτε με ετήσια αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων για προστασία από τον πληθωρισμό, είτε με επιπλέον όφελος από τα αποθεματικά μερισμάτων.

Αφετέρου, η επιλογή σας πρέπει να διασφαλίζει αυτή σας την προσπάθεια στις δύσκολες στιγμές της ζωής, αλλά και στην περίπτωση απώλειας ζωής ή ανικανότητας.

Είναι πλέον τέτοιοι οι ρυθμοί που έχουν οι γονείς, σε αυτή την εποχή με το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, που όσο κι αν προσπαθήσετε να γεμίσετε μόνοι σας τον κουμπαρά το πιο πιθανό είναι πως δεν θα τα καταφέρετε, οπότε η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η δέσμευση σ’ ένα πρόγραμμα που θα ενισχύει την προσπάθειά σας και θα αμβλύνει την αγωνία σας για το μέλλον του παιδιού σας.

Μάθετε στα παιδιά σας την αξία της αποταμίευσης.