Δαπάνες για την υγεία: 1 στους 10 Έλληνες χάνει εισόδημα, με την ιδιωτική ασφάλιση να είναι μόνο στο 4%

Το 9,7% των πολιτών έχουν καταστροφικές για τον προϋπολογισμό τους δαπάνες υγείας. Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία περιέρχονται πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας δείχνουν τα νούμερα της Eurostat σε έρευνα για το 2020.

Στη χώρα μας 1 στους 10 Έλληνες φτωχοποιείται λόγω των δαπανών υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 9,7% των πολιτών έχουν καταστροφικές για τον προϋπολογισμό τους δαπάνες υγείας. Την ίδια στιγμή περισσότερο από το 1/3 των δαπανών υγείας προέρχεται απευθείας από την τσέπη των πολιτών όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 1/5.

Ειδικότερα το 27% των χρημάτων που πάνε σε υπηρεσίες υγείας προέρχεται από κρατική χρηματοδότηση, το 31% από την υποχρεωτική ασφάλιση, το 36% απευθείας από την τσέπη των Ελλήνων και μόλις το 4% από ασφαλιστήρια συμβόλαια. Και εδώ αποτυπώνεται η λάθος αντίληψη που υπάρχει γύρω από την ιδιωτική ασφάλιση η οποία θα μπορούσε να καλύψει συνδυαστικά με τον κρατικό τομέα τους πολίτες.

Η Ελλάδα σαν χώρα στον τομέα της υγείας στο επίπεδο που αφορά τα χρήματα που καλούνται να καλύψουν απευθείας οι πολίτες είναι στην ίδια μοίρα με τη Βουλγαρία και τη Λετονία.

Δείτε το υπόλοιπο άρθρο στο nextdeal

Κάνε τώρα το καλύτερο δώρο σε εσένα και την οικογένειά σου. Μόνο με 50€ / το χρόνο μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηρεσία υγείας που ξεχωρίζει

Ενημερώσου εδώ.