Ασκήσεις για την τόνωση της μνήμης και του εγκεφάλου

Οι ασκήσεις του εγκεφάλου ενισχύουν την ικανότητά σας να σκέφτεστε γρήγορα και να δίνετε πνευματώδεις απαντήσεις

Μάθετε μια ξένη γλώσσα
Εγγραφείτε σε μαθήματα ξένων γλωσσών στο διαδίκτυο ή στο τοπικό εκπαιδευτικό σας κέντρο. Θα σας βοηθήσει να ακονίσετε και να αναζωογονήσετε τον εγκέφαλό σας.

 Ξεκινήστε ένα άθλημα
Ξεκινήστε να παίζετε ένα νέο άθλημα που χρησιμοποιεί το μυαλό και το σώμα. Αθλητική άσκηση τέτοιου είδους δεν θα βελτιώσει μόνο τη φυσική σας κατάσταση, αλλά και την ψυχική σας ικανότητα.

 Γνωριστείτε με νέους ανθρώπους
Κάθε φορά που επικοινωνείτε με άλλους ανθρώπους, μοιράζεστε νέες ιδέες και άλλους τρόπους σκέψης. Αυτό διεγείρει το μυαλό σας και τη διαδικασία σκέψης σας.
Έτσι, είναι καλό να είστε ανοικτοί, να ταξιδεύετε περισσότερο και να παρακολουθείτε εκδηλώσεις που θα συναντήσετε νέους ανθρώπους. Θα κρατήσει το μυαλό σας σε καλή φόρμα.

Παίξτε σταυρόλεξα
Απλά σταυρόλεξα και άλλα παιχνίδια λέξεων όπως scrabble, όπου μπορείτε να αναδιατάξετε γράμματα και να κάνετε όσες λέξεις μπορείτε, να τονώσετε το μυαλό σας και να βελτιώσετε τη μνήμη.

Αλλαγή χεριών όταν κάνετε πράγματα
Εάν είστε δεξιόχειρες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το αριστερό σας χέρι για να κάνετε πράγματα όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας και το φαγητό.
Χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι για να προκαλέσετε τις λεπτές κινητικές δεξιότητές σας που ελέγχονται από το νευρικό σύστημα που αποτελείται από τον εγκέφαλο.

Ξεκινήστε ένα χόμπι
Χόμπι, όπως ζωγραφική, πλέξιμο, σκίτσα κερδίζουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή ως
δυνάμεις που ενισχύουν τον εγκέφαλο.

Κοιμηθείτε
Τέλος, απαραίτητος είναι ο καλός ύπνος. Ο εγκέφαλος χρειάζεται έξι έως οκτώ ώρες ύπνου ή τουλάχιστον δύο κύκλους βαθύ ύπνου κάθε βράδυ για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες χημικές αλλαγές που απαιτούνται για την ενσωμάτωση νέων δεξιοτήτων και πληροφοριών στη μακροχρόνια μνήμη.

skillbox.gr

Κάνε τώρα το καλύτερο δώρο σε εσένα και την οικογένειά σου. Μόνο με 50€ / το χρόνο μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηρεσία υγείας που ξεχωρίζει

Ενημερώσου εδώ.