Γιατί δεν πρέπει να ξεπλένετε το στόμα σας μετά από το βούρτσισμα των δοντιών

Τι κάνει το ξέπλυμα με νερό μετά το βούρτσισμα των δοντιών

Μετά το βούρτσισμα, το ιδανικό είναι να φτύσετε την οδοντόκρεμα και να συνεχίσετε την ημέρα σας. Το ξέπλυμα με νερό απομακρύνει το φθόριο, το οποίο προστατεύει το σμάλτο των δοντιών και αποτρέπει την φθορά.

«Στην ουσία ξεπλένετε τα ενεργά συστατικά της οδοντόκρεμας που μόλις βάλατε στα δόντια σας», δήλωσε στην Washington Post, η Dr. Margherita Fontana, καθηγήτρια Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Αν δεν αντέχετε την αίσθηση της οδοντόκρεμας στα δόντια σας μετά το βούρτσισμα, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με διάλυμα φθορίου αντί για νερό. Αλλιώς, το καλύτερο θα είναι να βουρτσίσετε τα δόντια σας και να περιμένετε 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Το φθόριο είναι ένα φυσικό μέταλλο που ενισχύει το σμάλτο των δοντιών, προστατεύοντάς τα από τα οξέα που παράγουν φυσικά τα βακτήρια στο στόμα. Αυτά τα οξέα μπορούν να δημιουργήσουν τρύπες στα δόντια και άλλες επιπλοκές, ειδικά αν καταναλώνετε συχνά ζάχαρη ή δεν φροντίζετε σωστά την στοματική σας υγιεινή.

Ωστόσο, οι οδοντίατροι έχουν πραγματοποιήσει πολλές μελέτες, που δείχνουν ότι οι οδοντόκρεμες με 1500 ppm φθορίου είναι ασφαλείς για μακροχρόνια χρήση και είναι απίθανο να προκαλέσουν τοξικότητα.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Κάνε τώρα το καλύτερο δώρο σε εσένα και την οικογένειά σου. Μόνο με 50€ / το χρόνο μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηρεσία υγείας που ξεχωρίζει

Ενημερώσου εδώ.