400 σπίτια με ζημιές από την καταστροφική φωτιά σε Κορινθία

Η φωτιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Λουτρακίου και επεκτάθηκε έως το Αλεποχώρι και τα Μέγαρα έχει κάψει περίπου 70.000 στρέμματα δάσους και πάνω από συνολικά 400 κατοικίες, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται διάσπαρτες σε δασικές περιοχές. Ο Σχίνος, η Μαυρολίμνη, το Μάζι, το Χάνι, ο Πευκενέας, ο Άγιος Ιερόθεος, το Αλεποχώρι είναι περιοχές που η επέλαση της φωτιάς έχει αφήσει μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρξει καλύτερη εικόνα σε σχέση με το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών βάσει των αξιώσεων που θα κατατεθούν στις ασφαλιστικές, ωστόσο οι αρχικοί υπολογισμοί αναφέρουν ότι περίπου το 15-20% των κατοικιών θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Κυβερνητικά κλιμάκια έχουν ήδη μεταβεί στις περιοχές αυτές προκειμένου να γίνουν αυτοψίες στις ζημιές και έχουν υπάρξει οι πρώτες εκτιμήσεις από drones. Από την πλευρά της η πολιτεία έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής οικονομική ενίσχυση μέχρι 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευών και ανακοινώθηκε πως όπως και στην περίπτωση της κακοκαιρίας του Ιανού θα κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.