Πως να προστατέψετε το αμάξι σας από τους κλέφτες

Ο πιο εύκολος και αυτονόητος τρόπος που μπορείτε να προστατευτείτε από κλοπή είναι να κλειδώνετε πάντα το αμάξι σας και να είστε σίγουροι πως τα παράθυρα είναι κλειστά. Συνήθως κλοπές που αφορούν κάποια ιδιοκτησία γίνονται επειδή δίνεται η ευκαιρία στους κλέφτες << απλόχερα>>. Για αυτό πάντα όταν αφήνετε το όχημά σας να είστε έξτρα παρατηρητικοί και προσεκτικοί πως όλα είναι κλειδωμένα.

Τις περισσότερες φορές χρειάζεται να είστε λίγο καχύποπτοι και να μην παρκάρετε – αν μπορείτε – το αυτοκίνητό σας σε περιοχές που δεν υπάρχει κόσμος και μαγαζιά με κάμερες, ώστε εάν κάποιος επιδιώξει να σας κλέψει κάτι από το όχημά σας να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Προτιμότερο είναι να το έχετε παρκαρισμένο σε κάποιο γκαράζ ή ιδιωτικό πάρκινγκ.

Να μην αφήνετε αντικείμενα στο αμάξι τα οποία δελεάζουν κάποιον κλέφτη. Ακόμη και αν αφήσετε μια τσάντα -για παράδειγμα- η οποία δεν έχει τίποτα μέσα, να την βάζετε στο πορπαγκάζ διότι ο κακόβουλος που θα θέλει να πάρει κάτι αξίας από εσάς δεν γνωρίζει το περιεχόμενο αυτής της τσάντας. Έτσι δεν αποφεύγετε την ζημειά μίας διάρρηξης.

Εννοείτε πως στα προσωπικά αντικείμενα περιλαμβάνονται και τα κλειδιά του αυτοκινήτου τα οποία ακόμα και να “πεταχτείτε” κάπου για 2 λεπτά είναι αναγκαίο να τα παίρνετε πάντα μαζί σας.

Και όμως, ακόμη και οι ρόδες του αυτοκινήτου σας μπορούν να κλαπούν. Είναι μάλιστα συχνό σχετικά φαινόμενο πλέον. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη η αφαίρεσή τους και μπορούν να τα πουλήσουν οι κλέφτες σε καλή τιμή ειδικά εάν είναι ακριβό το μοντέλο. Αν αφήσετε το όχημά σας για αρκετό καιρό παρκαρισμένο κάπου καλό θα ήταν να πάρετε σφιγκτήρες για τις ρόδες.

Όλα τα παραπάνω δεν διασφαλίζουν εκατό τα εκατό πως το αυτοκίνητό σας δεν θα υποστεί κάποια κλοπή, απλώς μειώνει τις πιθανότητες. Για τον λόγο αυτόν είναι απαραίτητο να έχετε ασφαλισμένο το όχημά σας, έτσι ώστε αν το αμάξι σας κλαπεί ή υποστεί κάποια ζημιά, θα έχετε αποζημίωση.