“Κόλπα” που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα

Ούτε μια τζούρα, ποτέ. Το μυαλό παίζει παιχνίδια. Θα σου πει ότι ένα τσιγάρο δε βλάπτει. Και είναι δύσκολο να μην υποκύψεις , ειδικά όταν σε έχει πιάσει έντονη επιθυμία να το ανάψεις. Πες στον εαυτό σου, πριν σου έρθει η επιθυμία να καπνίσεις, ότι δε θα ξανακάνεις ούτε μία τζούρα, ποτέ ξανά. Μία τζούρα οδηγεί σε μια δεύτερη, και σε μια τρίτη, και τελικά δεν το κόβεις, καπνίζεις.

Ξεκινήστε γυμναστική. Αυτό τουλάχιστον προτείνει πρόσφατη έρευνα, που επιβεβαιώνει ότι η σωματική άσκηση πραγματικά βοηθά τους καπνιστές να διακόψουν την συνήθειά τους. Η άσκηση μειώνει δραστικά την ξαφνική επιθυμία για νικοτίνη, και ως αποτέλεσμα, αποτελεί πρώτης τάξεως λύση. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα κατονομάζει το τρέξιμο ή το ποδήλατο ως ιδανικές δραστηριότητες για μείωση της λαχτάρας για τσιγάρο.

Οικονομία και στο ασφάλιστρο
Η πιο οικονομική ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας

Αντικατάστησε τις αρνητικές συνήθειες με θετικές. Τι κάνεις όταν είσαι αγχωμένος? Αν η αντίδραση σου όταν έχεις άγχος είναι να ανάψεις τσιγάρο, θα χρειαστεί να βρεις κάτι άλλο να κάνεις. Οι βαθιές αναπνοές, η γυμναστική και γενικότερα η απασχόληση του μυαλού με το οτιδήποτε άλλο κάνουν θαύματα. Άλλες συνήθειες, όπως τι κάνεις το πρωί που ξυπνάς, ή τι κάνεις στο αυτοκίνητο, ή οπουδήποτε συνήθως καπνίζεις, θα πρέπει να αντικατασταθούν με καλύτερες και πιο θετικές συνήθειες.

Τέλος, υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα φτιαγμένο για όσους επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα μέσω SMS. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες λάμβαναν υποστηρικτικά γραπτά μηνύματα στο κινητό τους σε σχέση με την προσπάθειά τους να κόψουν το τσιγάρο, και αποδείχθηκε πως μετά από έξι μήνες, οι πιθανότητες να τα καταφέρουν ήταν δύο φορές περισσότερες σε σχέση με όσους δεν λάμβαναν τέτοια μηνύματα.