Ισόβιος Ασφάλιση Ζωής : Ποιος και πότε την χρειάζεται;

Μιλώντας με συναδέλφους του χώρου – αρκετά νεότερους από εμένα – διαπίστωσα ότι στη νέα γενιά υπάρχει ένα έλλειμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης σχετικά με ΒΑΣΙΚΑ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ασφαλιστικά προϊόντα. Ένα από αυτά είναι και η “Ισόβιος Ασφάλιση Ζωής”

grayscale photography of baby holding finger

Για αρχή να εξηγήσουμε τι ακριβώς σημαίνει Ισόβιος Ασφάλιση Ζωής

Η Ισόβιος Ασφάλιση Ζωής είναι μια ασφάλεια ζωής με ισόβια διάρκεια και αποταμιευτικό χαρακτήρα. Καλύπτει τον κίνδυνο θανάτου του/ης ασφαλισμένου/ης για όλη τη διάρκεια της ζωής του/ης.

Από Φωκίων Σταυρόπουλο

Η ασφάλιση ξεκινά την ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχει εξοφληθεί ολόκληρο το ασφάλιστρο ή η πρώτη δόση και διαρκεί ισόβια. Σε περίπτωση θανάτου η ασφάλιση καταβάλλει στους δικαιούχους, που έχουν οριστεί στο ασφαλιστήριο, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

Ο αποταμιευτικός χαρακτήρας της, εξασφαλίζει στον/ην ασφαλισμένο/η εγγυημένη αξία εξαγοράς μετά τον 3ο χρόνο ισχύος του ασφαλιστηρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο/η ασφαλισμένος/η μπορεί να εξαγοράσει μέρος των χρημάτων που έχει δώσει έως τη εκείνη τη στιγμή, βάση του πίνακα εξαγοράς που περιλαμβάνεται στο ασφαλιστήριο. Τέλος ανάλογα με την εταιρία μερικές παράμετροι διαφοροποιούνται ως προς την απόδοση μερισμάτων ή ελευθεροποίησης συμβολαίων. Οι λεπτομέρειες αυτές αναλύονται από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ανάλογα το συμβόλαιο και την περίπτωση.

Με την “αγωνία” των δικτύων για αύξηση παραγωγής αλλά και της “εύκολης” πώλησης που έχουν τα νοσοκομειακά αυτήν την εποχή βασικά χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής φιλοσοφίας, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα από τις ασφαλιστικές με αποτέλεσμα πολλοί νεότεροι συνάδελφοι να μην γνωρίζουν καν αυτού του είδους τις ασφαλίσεις. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια από τα κέντρα μάθησης των εταιριών σπάνια έως καθόλου, οργανώνουν ημερίδες σχετικά με το θέμα.

Τελικά όμως χρειάζεται αυτή η κάλυψη και σε ποιους;

Η Ισόβιος Ασφάλιση Ζωής προτείνεται για κάθε ενδιαφερόμενο/η όπως οικογενειάρχες, μονογονεϊκές οικογένειες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες εταιρειών, συνεταίρους, άτομα με δανεισμούς και οφειλές, ακίνητη περιουσία κ.α. Σε περίπτωση που ο/η ασφαλισμένος/η φύγει από τη ζωή σε οποιαδήποτε ηλικία, οι δικαιούχοι θα λάβουν αποζημίωση για να αποπληρώσουν τυχόν χρέη και φόρους κληρονομιάς και να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Υπάρχουν βέβαια και τα συμβόλαια ορισμένης διάρκειας τα οποία είναι εξίσου σημαντικά και χρήσιμα, ωστόσο κάποια στιγμή λήγουν και παύει η ασφάλιση.

Ενημερωθείτε σήμερα αναλυτικά από τον προσωπικό σας ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, για την Ισόβια Ασφάλιση Ζωής, που έχει ισόβια διάρκεια και προσφέρει ισόβια προστασία στους ανθρώπους που νοιαζόμαστε!