Έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πριν την αγορά. Κάν΄το σωστά!

Έχεις αποφασίσει ότι το επόμενό σου αυτοκίνητο θα είναι μεταχειρισμένο; Είναι μία απόφαση, που για να αποδειχθεί και σωστή, πρέπει πριν προχωρήσεις στην αγορά να κάνεις ένα σωστό έλεγχο.

Ο έλεγχος του οχήματος είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για όποιον θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από την αγορά  μεταχειρισμένων. Γι’ αυτό και είτε θα αναζητά ένα όχημα που να εγγυηθεί κάποιος γνωστός του ή το συνεργείο του ότι είναι σε καλή κατάσταση, είτε θα αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο που μέχρι τότε ανήκει σε κάποιον από τον ευρύτερο κοινωνικό του κύκλο. Και αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς μία τόσο ακριβή αγορά κάνει τον ενδιαφερόμενο να είναι εξαιρετικά προσεκτικός.

Όσο καλά πάντως κι αν πιστεύει κανείς ότι γνωρίζει από αυτοκίνητα ο έλεγχος από κάποιον μηχανικό είναι πάντοτε απαραίτητος. Και μάλιστα πρέπει κάποιος να επιλέξει τον μηχανικό που εμπιστεύεται, και εκείνος με τη σειρά του να είναι έμπειρος για να μπορεί να καταλάβει άμεσα τα πιθανά προβλήματα ενός οχήματος.

Εάν πάλι κάποιος θέλει να ελέγξει μόνος του ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πριν απευθυνθεί σε μηχανικό, τότε πρέπει:

  • Να δει ότι το βιβλίο service είναι ενημερωμένο
  • Να μάθει για το ιστορικό μεταπώλησης του οχήματος
  • Να προσέξει τα σημεία στα οποία είναι βαμμένο το αυτοκίνητο και τις πιθανές ζημιές που έχει εξωτερικά
  • Να μάθει εάν το όχημα είναι τρακαρισμένο
  • Να το οδηγήσει, κάνοντας ένα test drive
  • Να ελέγξει τα ελαστικά καθώς το κόστος αλλαγής δεν είναι αμελητέο
  • Να προσέξει τη χρονολογία που αναγράφεται πάνω στα τζάμια. Εάν είναι μεταγενέστερη του έτους παραγωγής του οχήματος ίσως μαρτυρά κάποιο πρόβλημα
  • Να ελέγξει το πλαίσιο, η «καταπόνησή» του δίνει την πληροφορία εμπλοκής σε σοβαρό τροχαίο

Ένας σύγχρονος και ενδεδειγμένος τρόπος ελέγχου ενός οχήματος, που τα τελευταία χρόνια κατακτά ολοένα και περισσότερο την ελληνική αγορά, είναι οι πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορεί κανείς να ζητήσει έναν ανεξάρτητο έλεγχο του οχήματος που τον ενδιαφέρει από εξειδικευμένους μηχανικούς, χωρίς ο ίδιος να χρειαστεί να μετακινηθεί. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες οι μηχανικοί της εταιρίας ελέγχουν το αυτοκίνητο με 4 διαφορετικούς τρόπους σε 180 σημεία και απαντούν γραπτώς στον ενδιαφερόμενο με μια πολυσέλιδη μελέτη. Η ψηφιακή εποχή έχει προσφέρει νέες δυνατότητες ακόμη και σε αυτόν τον τομέα που μέχρι πριν 3 χρόνια κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια υπηρεσία.

Όπως κι αν επιλέξει κανείς να ελέγξει το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει να αγοράσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να το κάνει σωστά, γιατί εκτός από θέμα κόστους είναι και θέμα ασφάλειας. Και μιας και μιλάμε για ασφάλεια, όταν αποκτήσετε το μεταχειρισμένο που θέλετε, έχετε αποφασίσει ποια ασφάλεια αυτοκινήτου θα διαλέξετε;

Πηγή: eurolife