Φορολογικές δηλώσεις 2015: Ολοι οι κωδικοί «παγίδες» στα έντυπα

Ποιες εκπλήξεις επιφυλάσσουν τα νέα έντυπα για τις δηλώσεις εισοδήματος. Τα τεκμήρια και οι αλλαγές σε τόκους-καταθέσεις. Ποιες φοροαπαλλαγές «κόβονται». Τι ισχύει για την υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου. Η έκπληξη για τα εισοδήματα από μπλοκάκια.

Τι δηλώνουμε το μάθαμε. Η ΓΓΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα το νέο έντυπο Ε1 το οποίο σε τίποτα (σχεδόν) δεν μοιάζει με το περυσινό, καθώς είναι ριζικά αλλαγμένο.

Πότε πληρώνουμε το φόρο εισοδήματος το ξέρουμε από το νόμο. Τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.

Την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων επίσης την ξέρουμε από το νόμο: έως τις 30 Ιουνίου. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Πληροφορίες αναφέρουν προς το τέλος Απρίλη, αν δεν πιάσουμε Μάη.

Μέχρι τότε λοιπόν, οι φορολογούμενοι έχουν μεγάλο χρονικό περιθώριο να μελετήσουν τις αλλαγές στο Ε1 οι οποίες είναι και πολλές και ουσιαστικές.

Η συνέχεια… Φορολογικές δηλώσεις 2015: Ολοι οι κωδικοί «παγίδες» στα έντυπα – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – euro2day.gr.