Την διεκδίκηση των απωλειών από το κούρεμα των ομολόγων ξεκινά με πολυμέτωπες προσπάθειες πολυεθνικός ασφαλιστικός όμιλος.

Την διεκδίκηση των απωλειών από το κούρεμα των ομολόγων ξεκινά με πολυμέτωπες προσπάθειες πολυεθνικός ασφαλιστικός όμιλος.

Κατά πληροφορίες το ελληνικό παράρτημα του ομίλου είναι αυτό που εκκινεί την διαδικασία διεκδίκησης προκειμένου να πάρει πίσω την χασούρα των εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα οι χρηματικές απώλειες που υπέστη οφείλονται κατά κύριο λόγο από τα όσα συνέβησαν στην αγορά της Κύπρου οπότε και θα στραφεί εναντίον των εκεί μηχανισμών προστασίας των επενδύσεων.

Κατά τις πληροφορίες η εταιρεία είχε τοποθετήσει σε ομόλογα μεγάλα κεφάλαια από ασφαλιστικά και επενδυτικά προϊόντα πελατών της ενώ διατηρούσε και καταθέσεις οπότε με το «κούρεμα» υπέστη μεγάλη ζημιά αυτοί και οι πελάτες της. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο ετοιμάζεται τώρα να προχωρήσει σε προσφυγές κατά παντός υπευθύνου.

 

pngΤαυτόχρονα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναζητήσει και διεθνή διαιτησία στο αίτημά της αναμένοντας επίσης να πάρει «πράσινο φώς» και να ενισχύσει τον δικαστικό αγώνα που θα ξεκινήσει. Η εξέλιξη της υπόθεσης ενδεχομένως να απασχολήσει και άλλες εταιρείες και να δημιουργήσει προϋποθέσεις να ξεκινήσουν παρόμοιες διαδικασίες καθώς είναι γνωστό ότι και ελληνικές ασφαλιστικές και επενδυτικές εταιρείες είχαν υποστεί ζημιά από το «κούρεμα» οπότε τυχόν δικαίωση θα αποτελέσει και την αρχή για μια μαζική διεκδίκηση των κεφαλαίων που χάθηκαν.

Πηγή ΕΕΑ