Κατακόρυφη άνοδος στις ακυρώσεις συμβολαίων συνδεδεμένων με επενδύσεις

Με κατακόρυφη άνοδο των ακυρώσεων ασφαλιστηρίων συμβολαίων συνδεδεμένων με επενδύσεις σημάδεψε τον Ιούνιο την ασφαλιστική αγορά η τελευταία περιπέτεια στην οποία εισήλθε η οικονομία. Μια περιπέτεια που ως συνέπεια είχε και την επιβολή των capital controls, που, κατά τους ασφαλιστές, τις επιπτώσεις τους στην ιδιωτική ασφάλιση θα τις δούμε στις επόμενες αναλύσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όπου και αναμένεται να φανεί μια άνευ προηγουμένου μείωση της ασφαλιστικής παραγωγής.

Σε ότι αφορά τώρα την τελευταία έκθεση της ΕΑΕΕ, αυτή για το α΄ εξάμηνο του 2015, μεταξύ άλλων, προκύπτει ότι οι ακυρώσεις συμβολαίων συνδεδεμένων με επενδυτικά προγράμματα κατέγραψαν μια εντυπωσιακή αύξηση τον τελευταίο μήνα του εξαμήνου (Ιούνιο) έναντι του περυσινού διαστήματος, με το σχετικό δείκτη να εκτοξεύεται στο 700 από 100 που ήταν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

pngΠροφανώς, αυτή η εξέλιξη είχε να κάνει με την προσπάθεια των επενδυτών – ασφαλισμένων να «προστατεύσουν» τα κεφάλαιά τους από το ενδεχόμενο, τότε, εξόδου της χώρας από το ευρώ. Όσο για τους άλλους κλάδους ασφάλισης, οι ακυρώσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα. Στον κλάδο Ζωής η σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 68 από 60 πέρυσι, καταγράφοντας μια πολύ μικρή άνοδο, στια ασφαλίσεις κατά ζημιών ο δείκτης ακυρώσεων μειώθηκε στο 30 από 65 πέρυσι τον ίδιο μήνα, στον κλάδο περιουσίας μειώθηκε στο 40 από 60 πέρυσι και στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων επίσης καταγράφηκε μείωση στο 25 από 65 τον Ιούνιο του 2014.

Πηγή: Insurance World