Θα έπρεπε να φορτίζουμε το λάπτοπ συνεχώς ?

Τα πιο σύγχρονα λάπτοπ περιέχουν ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου ηλεκτρικής τάσης το οποίο αναγνωρίζει πότε η μπαταρία είναι πλήρης φορτισμένη, έτσι ώστε ακόμη και όταν είναι στην πρίζα η φόρτιση σταματά αυτόματα. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί αποτύχουν – σπάνια περίπτωση – τα λάπτοπ περιλαμβάνουν συστήματα ασφαλείας που θα διακόψουν απευθείας την σύνδεση πρωτού προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Η πιθανότητα φωτιάς συνήθως προϋποθέτει πως ο ίδιος ο φορτιστής και η πρίζα δεν είναι σε καλή κατάσταση λειτουργείας και για αυτό είναι σπάνιο να συμβεί. Αυτό βέβαια δεν περιορίζεται μόνο σε έναν φοριτό υπολοφιστή.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που είναι κακά για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η διατήρηση της μπαταρίας σε πολύ χαμηλή φόρτιση καθώς και σε πολύ υψηλή φόρτιση μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση της μπαταρίας. Καθώς οι μπαταρίες “γερνούν”, χάνουν την ικανότητά πλήρης φόρτισης. Έτσι, ενώ δεν θα ανατιναχτεί ο φορητός υπολογιστή σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η μπαταρία δεν φαίνεται να έχει τόσο μεγάλη φόρτιση όσο κάποτε.

Συνήθως αυτό συμβαίνει λόγω της θερμότητας που παράγουν, αφού με το πέρασμα του χρόνου χάνουν ποσοστά της φόρτισης τους ακόμα και όταν το λάπτοπ είναι απενεργοποιημένο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μπαταρία να γεμίζει συνεχώς κάτι το οποίο παράγει θερμότητα.