ΕΑΕΕ: Αύξηση 10,7% η παραγωγή ασφαλίστρων το οκτάμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το διάστημα Ιανουάριος – Αύγουστος 2023 η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κατέγραψε αύξηση 10,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημειωτέον ότι κινήθηκαν ανοδικά τόσο οι Ασφαλίσεις Ζωής όσο και οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

close up photo of a report showing growth in stocks

Ειδικότερα οι Ασφαλίσεις Ζωής σημείωσαν αύξηση 9,9% με όλους τους κλάδους να συνεισφέρουν στο θετικό αποτέλεσμα. Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τα ομαδικά συνταξιοδοτικά με +15,8%, ενώ τα επενδυτικά σημείωσαν αύξηση 11,2% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν αύξηση 11,4%, με αξιοσημείωτη άνοδο 29,5% στον κλάδο Ασθενειών, 11,8% στον κλάδο Πυρκαγιάς , 20,2% στη Γενική Αστική Ευθύνη, 16,0% στα Χερσαία οχήματα και 2,1% στην Αστική ευθύνη Αυτοκινήτου. Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι κλάδοι Ζημιών κινήθηκαν αυξητικά πλην των Ατυχημάτων και των Εγγυήσεων.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την παραγωγή ασφαλίστρων για το διάστημα Ιανουάριος – Αύγουστος 2023 στο γράφημα που ακολουθεί: