Εναλλακτικές τοποθετήσεις με χαμηλό ρίσκο, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες αποδόσεις, αναζητούν καταθέτες. Ποιες είναι οι επιλογές, τι υπόσχονται, ποιους κινδύνους κρύβουν.

Σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων βρίσκονται αυτή την περίοδο οι αποταμιευτές, οι οποίοι κατά την τελευταία διετία έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στην πραγματική αξία των χρημάτων τους, λόγω του υψηλού πληθωρισμού.
Τα τρέχοντα προσφερόμενα επιτόκια των συστημικών τραπεζών διατηρούνται σε οριακά επίπεδα για τις καταθέσεις όψεως και ταμιευτηρίου, ενώ αντίθετα έχουν αυξηθεί κάπως στις προθεσμιακές τοποθετήσεις. Ενδεικτικά, για καταθέσεις της τάξεως των 60.000 ευρώ προσφέρεται γύρω στο 1% (δωδεκάμηνη δέσμευση), για 100.000 ευρώ κοντά -και ίσως κάτι παραπάνω- στο 1,5%, ενώ υπερβαίνει το 2% το επιτόκιο για σαφώς μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, που συνήθως αφορούν επιχειρήσεις.
Η συνέχεια από το euro2day
