Φτιάξτε μόνοι σας τα πασχαλινά δώρα των εορτών

Έρχεται το πάσχα. Θέλετε να κάνετε κάποια δώρα τώρα τις πασχαλινές μέρες και να ξεχωρίζουν; Τότε καλύτερα να είναι χειροποίητα με αγάπη και μοναδικά!

Κάνετε μια λίστα με τα πρόσωπα τα οποία θέλετε να τιμήσετε με κάποιο δώρο και δίπλα σημειώστε το ιδανικό δώρο για αυτό! Δεν χρειάζονται πολύπλοκα πράγματα. Τα απλά και χρήσιμα είναι το ιδανικό.

Μερικές ιδέες που σας προσφέρουμε είναι:

Πρόταση για Λαμπάδες

Πασχαλινές λαμπάδες

Η λαμπάδα είναι ένα δωρο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους!
Διαλέξτε μια απλή λαμπάδα στο χρώμα που σας αρέσει και αγοράστε πολύχρωμες κορδέλες, που θα βρείτε πάμφθηνα σε μεγάλο παιδικό πολυκατάστημα, διαλέξτε μια από τις παρακάτω ιδέες και διακοσμήστε τις λαμπάδες σας, μην ξεχνάτε πως μια παραφορτωμένη λαμπάδα δεν είναι πάντα και απαραίτητα όμορφη!

Διακοσμήστε τις λαμπάδες με:

Aποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού ή λεμονιού
Κόψτε φέτες πορτοκαλιού πάχους μισού εκατοστού, σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας, να φύγουν τα πολλά υγρά, ακουμπήστε σε λαδόκολλα και ψήστε τις στο φούρνο για 60′ λεπτά στους 150 βαθμούς
και κατόπιν για 1 ώρα και 30′ λεπτά στους 100 βαθμούς!
Αν θέλετε τις τις ψήσετε πασπαλίζετε με κανέλα ή για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα με χρυσόσκονη!
Μπαχαρικά και αποξηραμένα μυρωδικά
Επιλέξτε ξυλάκια κανέλας, αποξηραμένα δαφνόφυλλα, λεβάντα, αστεροειδή γλυκάνισο, κλωναράκια αποξηραμένου δενδρολίβανου, αποξηραμένο χαμομήλι, αποξηραμένες μικρές πιπεριές ή κόκκους πιπεριού τα οποία θα συνθέσετε σε μικρά ματσάκια ή θα κολλήσετε πάνω στην λαμπάδα με σιλικόνη!
Ζαχαρόπαστα 
Φτιάξτε ζαχαρόπαστα (Πολλές συνταγές στο διαδίκτυο)
Κάντε με κουπ πατ διάφορα σχήματα και σχέδια, με μια οδοντογλυφίδα ανοίξτε μια τρύπα για να περάσετε κορδέλα, αφήστε να στεγνώσουν καλά!
Πάρτε κηρομπογιές και χρωματίστε τα σχέδια που ετοιμάσατε, περάστε την κορδέλα και δέστε τα πάνω στην λαμπάδα!
Μπισκότα
Ακολουθήστε τα ίδια βήματα με την ζαχαρόπαστα, αλλά με ζύμη για μπισκότα 
Τα βάφετε και τα διακοσμείτε με χρυσόσκονη, μπαχαρικά ή χρωματιστή ζαχαρόπαστα!

Πρόταση για Σπιτικά Γλυκά

Ζύμη για μπισκότα

Μια άλλη πολύ όμορφη πρόταση είναι να ετοιμάσετε πασχαλινά κουλουράκια, μπισκότα, τσουρέκια ή μικρά γλυκάκια! Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές συνταγές για μπισκότα, κουλουράκια, τσουρέκια και κεράσματα!
Τοποθετήστε τα σε μια όμορφή πιατέλα με πασχαλινό θέμα ή σε μεταλλικά κουτιά, τυλίξτε με σελοφάν και μεγάλη κόκκινη κορδέλα.
Επίσης μπορείτε να ετοιμάσετε γλυκά του κουταλιού ή τουρσί μανιταριών που θα βάλετε σε βάζα και θα τα διακοσμήσετε δένοντας το καπάκι με ένα κομμάτι “όμορφο” πανί και σπάγκο!
Φτιάξτε ένα σπιτικό λικέρ, παράδειγμα το λιμοντσέλο φτιάχνετε πανεύκολα και αρέσει σε όλους!

Πρόταση για Πασχαλινές Σοκολάτες

Λιώστε κουβερτούρα σε μπαιν μαρί, προσθέστε μπαχαρικά ή εσανς και μοιράστε την σε μικρές χάρτινες θήκες! Άν θέλετε να τις χαρίσετε σε παιδάκια, μόλις σταθεροποιηθούν διακοσμήστε τις με smarties ή πολύχρωμη τρούφα!
Ετοιμάστε ένα μικρό καλάθι με διάφορα σπιτικά δώρα!
Μπαχαρικά, μπισκότα, μερικά βαμμένα αυγά, λικέρ, χειροποίητα τρουφάκια, σίγουρα θα τα εκτιμήσουν και θα τα απολάυσουν όλοι!
Τέλος ανοίξτε τα ντουλάπια σας, βρείτε ανακαλύψτε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε ή τα έχετε διπλά και δεν τα χρειάζεστε, ελέγξτε άν είναι σε καλή κατάσταση και χαρίστε τα, σίγουρα κάποιοι θα τα αξιοποιήσουν!

Πηγή : in.gr