Είχαν πληρωμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια αλλά δεν εμφανίζονταν ως ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα τους !

Είχαν πληρωμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια αλλά δεν εμφανίζονταν ως ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα τους

Δυσάρεστες εκπλήξεις από τους ελέγχους της τροχαίας για κατόχους αυτοκινήτων από το Ηράκλειο της Κρήτης που φαίνονται ανασφάλιστοι στις βάσεις δεδομένων της τροχαίας ενώ έχουν στην κατοχή τους πληρωμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια .

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα prismanews.gr παρατηρείται τελευταία συχνά το φαινόμενο πολίτες που έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις και έχουν πληρώσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά αυτό να μην εμφανίζεται στους υπολογιστές της αστυνομίας κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Ηρακλειώτες που μίλησαν στην «Π» ανέφεραν ότι έπεσαν από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκαν από τροχονόμους που τους έλεγξαν πως το αυτοκίνητό τους φαινόταν ανασφάλιστο, ενώ οι ίδιοι λίγες εβδομάδες πριν είχαν πληρώσει για ετήσια ασφάλεια του αυτοκινήτου τους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ρωτήθηκαν σχετικά απάντησαν ότι δυστυχώς υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες μη φερέγγυες ακόμα και ασφαλιστές που αμελούν να ενημερώσουν ώστε σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο να μην υπάρξουν παρατράγουδα και να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων ο κάτοχος του αυτοκινήτου.

«Η νομοθεσία προβλέπει ότι η ασφαλιστική επιχείρηση θα πρέπει να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το κέντρο πληροφοριών της Αστυνομίας για την έναρξη και διάρκεια ισχύος κάθε νέας ασφαλιστικής σύμβασης και ανανέωσης αυτής» ανέφεραν αστυνομικοί, οι οποίοι τόνισαν ότι η μόνη προστασία είναι η επιλογή μιας σοβαρής ασφαλιστικής εταιρείας

Πηγή:  Asfalisinet.gr