Χρεωκόπησε η 2η σε μέγεθος Ασφαλιστική στη Ρουμανία

Μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στη Ρουμανία έβαλε λουκέτο μετά από απόφαση της υθμιστικής εποπτικής αρχής της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters o εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής αρχής της Χώρας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Astra Asigurari θα ξεκινήσει διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας ,καθώς η εταιρία ήταν εισηγμένη, αλλά και σε καθεστώς επιτήρησης εδώ και ενάμιση χρόνο.

Όπως σημειώνει το Reuters η εταιρία είχε 2,5 εκατομμύρια ασφαλιστήρια συμβόλαια και οι εκκρεμείς αποζημιώσεις εκτιμώνται στα 157 εκατ. Ευρώ, οι οποίες όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εποπτικής αρχής θα πληρωθούν από το επικουρικό κεφάλαιο . Μια έκθεση της KPMG σχετικά με την ασφαλιστή έδειξε ότι η Astra Asigurari, δεν ήταν σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις της με τα υπάρχοντα κεφάλαια και ότι ο δείκτης κεφαλαιακής απαίτησης της είχε πέσει σε λιγότερο από το μισό της ελάχιστης απαίτησης του δείκτη φερεγγυότητας για την συνέχιση της λειτουργίας της .