Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής ενισχύει τη μνήμη

Τα άτομα μέσης και τρίτης ηλικίας που είναι πολυάσχολα και συχνά δεν προλαβαίνουν μέσα στη μέρα αυτά που έχουν να κάνουν, διαθέτουν καλύτερη μνήμη και περισσότερη πνευματική ευστροφία, σύμφωνα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Frontiers in Aging Neuroscience.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ντάλας, με επικεφαλής την Δρ Σάρα Φεστίνι, μελέτησαν 330 άνδρες και γυναίκες, 50 έως 89 ετών. Οι συμμετέχοντες περιέγραψαν τις καθημερινές δραστηριότητές τους και παράλληλα υποβλήθηκαν σε μια σειρά από νευροψυχολογικά τεστ για να αξιολογηθούν οι γνωστικές επιδόσεις τους.

 

 

brain-damage_2

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, σε οποιαδήποτε ηλικία και άσχετα με το μορφωτικό επίπεδο, ο πολυάσχολος τρόπος ζωής σχετίζεται με μεγαλύτερη ταχύτητα του νου, με καλύτερη ενεργή και επεισοδιακή μνήμη, με ανώτερη συλλογιστική και με πλουσιότερο λεξιλόγιο.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι το πολυάσχολο στιλ ζωής, παρότι αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους στην εποχή μας, έχει μελετηθεί ελάχιστα από επιστημονική πλευρά. Ανέφεραν επίσης ότι η πολυάσχολη ζωή και το μυαλό συνήθως αλληλοτροφοδοτούνται και ενισχύονται αμοιβαία.

Οι πολυάσχολοι άνθρωποι έχουν ευκαιρίες να μάθουν περισσότερα πράγματα και η μάθηση αυτή, με τη σειρά της, τονώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Κάνε τώρα το καλύτερο δώρο σε εσένα και την οικογένειά σου. Μόνο με 50€ / το χρόνο μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηρεσία υγείας που ξεχωρίζει

Ενημερώσου εδώ.

Αρέσει σε %d bloggers: