Ξεπέρασαν τα 2 δισ. δολάρια οι συνολικές χρηματοδοτήσεις του Kickstarter

https://i1.wp.com/www.enolalabs.com/uploads/blog_images/Austin_Kickstarter.jpg?w=1140&ssl=1

Τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπέρασαν οι συνολικές χρηματοδοτήσεις των project που έχει φιλοξενήσει η γνωστή πλατφόρμα crowdfunding, Kickstarter, στα 6 χρόνια λειτουργίας του, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Το αστρονομικό αυτό ποσό, που ξεπεράστηκε στις 11 Οκτωβρίου οφείλεται στη γενναιόδωρη συνεισφορά και την 9,5 εκατομμυρίων τολμηρών χρηματοδοτών από 230 χώρες, με τα πιο συχνά ποσά χρηματοδοτήσεων να κυμαίνονται μεταξύ 25 και 100 δολαρίων. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Kickstarter, το πρώτο δισεκατομμύριο χρειάστηκε 5 χρόνια για να συγκεντρωθεί, ενώ το δεύτερο, μόνο 19 μήνες.
Pledge per month graph
Από τα 260.000 έργα, τρελές εφευρέσεις και απίθανες ιδέες που ζήτησαν χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας, τη μερίδα του λέοντος (412 εκ. δολάρια) συγκέντρωσε η κατηγορία «Games», με δεύτερη την κατηγορία «Τεχνολογία» (360 εκ. δολάρια) και τρίτη την κατηγορία «Design» που συγκέντρωσε 351 εκ. δολάρια.
Launched projects by category
Παρόλο που η κορυφαία πλατφόρμα crowdfunding του Kickstarter, βρίσκεται σε μόνιμα ανοδική πορεία, με πολύ καλό ποσοστό επιτυχημένων projects, έχει να αντιμετωπίσει το μόνιμο πρόβλημα των έργων που, αν και συγκεντρώνουν το ποσό – στόχο τους, δεν καταφέρνουν να παραδώσουν το gadget ή την ιδέα που υποσχέθηκαν στους χρηματοδότες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να επιστρέψουν τα χρήματα.
Ολόκληρη η έκθεση του Kickstarter, βρίσκεται σε αυτό τον σύνδεσμο.

Πηγή: www.lifo.gr