Μεσογειακή διατροφή & Καρκίνος

Η μεσογειακή διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από τον καρκίνο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Συγκεκριμένα, οι καρκινοπαθείς που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή είχαν 32% χαμηλότερο συνολικό κίνδυνο πρόωρου θανάτου και 60% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιά, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι «διαφορετικές χρόνιες ασθένειες, όπως όγκοι και καρδιακές παθήσεις, μοιράζονται στην πραγματικότητα τους ίδιους μοριακούς μηχανισμούς», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η ερευνήτρια Maria Benedetta Donati.

frontis…Υγεία με αξιοπρέπεια!

«Αυτό είναι γνωστό στη βιβλιογραφία ως «κοινό έδαφος», δηλαδή ένα κοινό έδαφος από το οποίο προέρχονται αυτές οι δύο ομάδες διαταραχών», ανέφερε η Donati.

Η μεσογειακή διατροφή επικεντρώνεται στα άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, στα δημητριακά ολικής άλεσης, τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς, τα λαχανικά και το ελαιόλαδο.

Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει ψάρια και θαλασσινά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και γαλακτοκομικά, όπως και άπαχες πρωτεΐνες καθημερινά σε μικρότερες μερίδες. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων περιορίζεται στο ελάχιστο, ενώ τα ζαχαρούχα ποτά απαγορεύονται.

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Κάνε τώρα το καλύτερο δώρο σε εσένα και την οικογένειά σου. Μόνο με 50€ / το χρόνο μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηρεσία υγείας που ξεχωρίζει

Ενημερώσου εδώ.