Κουρκουμάς: 9 Οφέλη που έχει στην υγεία

Αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα

Ο κουρκουμάς περιέχει βιοδραστικές ενώσεις που ονομάζονται κουρκουμινοειδή, με την κουρκουμίνη να είναι η πιο σημαντική. Η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αν και η απορρόφησή της είναι περιορισμένη. Η κατανάλωση κουρκουμά με μαύρο πιπέρι ενισχύει την απορρόφηση κουρκουμίνης έως και 2.000%.

Αντιοξειδωτική δύναμη

Η κουρκουμίνη δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που συμβάλλουν στη γήρανση και σε διάφορες ασθένειες.

Υγεία του εγκεφάλου

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του εγκεφάλου και ενδεχομένως να καθυστερήσει τη νόσο του Aλζχάιμερ.

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων

Ο κουρκουμάς μπορεί να βελτιώσει την ενδοθηλιακή λειτουργία, έναν βασικό δείκτη της υγείας της καρδιάς.


Καρκίνος

Ενώ απαιτείται περισσότερη έρευνα, η κουρκουμίνη έχει δείξει ότι ενδεχομένως βοηθά στην καταπολέμηση ορισμένων καρκίνων.


Ανακούφιση αρθρίτιδας

Μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.


Διαχείριση διαβήτη

Η κουρκουμίνη βελτιώνει τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.


Γήρανση

Τέλος,οι συνολικές επιδράσεις του κουρκουμά στη γήρανση εξακολουθούν να μελετώνται, αλλά οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του παίζουν ρόλο.

Κάνε τώρα το καλύτερο δώρο σε εσένα και την οικογένειά σου. Μόνο με 50€ / το χρόνο μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηρεσία υγείας που ξεχωρίζει

Ενημερώσου εδώ.