Κλοπή Αυτοκινήτου ή Μηχανής: Τι να κάνετε και πως να αποζημιωθείτε

Η κλοπή του αυτοκινήτου μας ή της μηχανής μας είναι ένα φαινόμενο αρκετά συχνό και ιδιαίτερα δυσάρεστο όταν μας συμβεί.

Όσο και να “ξορκίζουμε το κακό” πρέπει να είστε ενημερωμένοι για τα βήματα που ακολουθούνται σε μία τέτοια περίπτωση, ώστε να προστατεύσετε την περιουσία σας

black sedan
Photo by Sourav Mishra

Καταρχήν δεν χρειάζεται πανικός. Οι πρώτες ενέργειες που πρέπει κάποιος να κάνει εφόσον διαπιστώσει κλοπή του οχήματός ή της μηχανής του είναι κρατήσει την ψυχραιμία του.

Το πρώτο που θα κάνετε όταν ανακαλύψετε την απώλεια είναι να απευθυνθείτε στην οικεία αστυνομική αρχή για να υποβάλετε μήνυση κατά αγνώστων και να δηλώσετε την κλοπή. (Θα χρειαστείτε τα αντίγραφα αυτών για την ασφαλιστική σας)

Έχει αποδειχθεί ότι, οι πρώτες ώρες από την κλοπή είναι οι πιο σημαντικές για να μπορέσουν οι αρχές να εντοπίσουν το κλεμμένο σας όχημα.

Εφόσον έχετε αγοράσει μαζί με την ασφάλεια του αυτοκινήτου ή της μηχανής σας και την κάλυψη της κλοπής, επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για να τον ενημερώσετε για το περιστατικό που συνέβη, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αποζημίωση από την ασφαλιστική σας είναι κατά κύριο λόγο:

  1. Φωτοτυπία της Αστυνομικής σας Ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ Άδεια παραμονής).
  2. Βεβαίωση κλοπής του οχήματος από το οικείο τμήμα που έχετε δηλώσετε την κλοπή του οχήματος.
  3. Συμπλήρωση Αίτησης δήλωσης κλοπής με τα στοιχεία σας και τον αριθμό πινακίδων του οχήματος
  4. Αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος (φροντίστε να έχετε πάντα μία φωτοτυπία σε ξεχωριστό χώρο από το αυτοκίνητο)
  5. Απαραίτητο είναι να έχετε και τα δύο κλειδιά του οχήματος στην κατοχή σας γιατί θα τα ζητήσει η ασφαλιστική την ώρα της αποζημίωσης.

Η σωτήρια κάλυψη “Προστασία από κλοπή

Για να είστε πάντα καλυπτόμενοι από μία ενδεχόμενη κλοπή του αυτοκινήτου ή της μηχανής σας, η ασφάλεια που έχετε επιλέξει σας δίνει τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε στο συμβόλαιό σας και την προστασία μερικής ή ολικής κλοπής μαζί και με άλλες ιδιαίτερες καλύψεις προστασίας.

Τι σημαίνουν όμως αυτοί ο δύο όροι και τι διαφορές έχουν:

  • Ο όρος  “ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ” σημαίνει πως αν το όχημα δεν βρεθεί μέσα σε 3 μήνες, από τη δήλωση του συμβάντος,  τότε θα λάβετε αποζημίωση από την ασφαλιστική σας εταιρεία σύμφωνα με τους όρους και το ασφαλιστικό κεφάλαιο που έχετε ασφαλιστεί.
  • Ο  όρος “ΜΕΡΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ” δίνεται επιπρόσθετα της ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ και σημαίνει πως αν το όχημά σας βρεθεί μέσα στους 3 μήνες  αναμονής από την ημερομηνία που δηλώθηκε η κλοπή, θα πάρετε αποζημίωση και για τις πιθανές υλικές ζημιές που υπάρχουν από τους κλέφτες.  Εδώ να σημειωθεί ότι στις περισσότερες εταιρίες ο όρος αυτός καλύπτει και τις ζημιές από απόπειρα κλοπής του οχήματος
Σημείωση: Ολική κλοπή δίνουν ελάχιστες εταιρίες για κάλυψη σε μηχανές λόγω της συχνότητας του φαινομένου και από αυτές σπάνια κάποια δίνει και την μερική κλοπή. (Για πληροφορίες ρωτήστε μας)

Εμείς εδώ, στην frontis Insurance Agents και δεδομένου της πολύχρονης εμπειρίας μας στις ασφαλίσεις οχημάτων, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ανταγωνιστικά προϊόντα που είναι σε θέση να σας καλύψουν κάθε στιγμή.

Ξενοιάστε και αφήστε το όχημά σας να το προσέχουμε εμείς, ασφαλίζοντας το κάθε φορά στην πιο συμφέρουσα και αξιόπιστη λύση με ασφάλιστρο που ξεκινάει από  7€/μήνα με την εγγύηση της frontis και του δικτύου συνεργατών της.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε υπεύθυνα για την ασφάλεια του οχήματός σας και την προστασία του από κλοπή, καλώντας στο 2106617303  ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ για να πάρετε προσφορά ασφάλισης

Αρέσει σε %d bloggers: