Κλάδος Περιουσίας / συχνές ερωτήσεις

Το σπίτι σας είναι το προσωπικό σας καταφύγιο αλλά αποτελεί συγχρόνως και ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Η επιχείρησή σας είναι η μηχανή που παράγει και σας εξασφαλίζει το βιοτικό σας επίπεδο. Στην frontis, είμαστε δίπλα σας σε κάθε απρόοπτο περιστατικό, εξασφαλίζοντάς σας ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας και στο σπίτι αλλά και στην επιχείρησή σας

house kitchen interior design

Σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, δηλαδή πλημμύρας, θύελλας, καταιγίδας, χιονόπτωσης, παγετού ή χαλαζιού, οι πιο πολλές ασφαλιστικές καλύπτουν τα έξοδα για τις υλικές ζημιές και την αναγκαία δαπάνη που απαιτείται για την άντληση των υδάτων από την κατοικία σας.

Εφόσον προβλέπετε από τους όρους του ασφαλιστηρίου σας, έχετε μέσω του δικτύου εξειδικευμένων συνεργατών άμεση καταγραφή ζημιών όλο το 24ωρο, προκαταβολή για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της ζημιάς σας, διαμονή σε ξενοδοχείο και ψυχολογική υποστήριξη.

  • Ενημερώστε άμεσα την αστυνομία
  • Ενημερώστε την ασφαλιστική σας ή τον ασφαλιστικό σας συνεργάτη

  • Πρέπει να δηλώσετε το συμβάν στην αρμόδια Πυροσβεστική Αρχή και
  • Να δηλώσετε το συμβάν στην ασφαλιστική σας ή στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο

Η ασφαλισμένη περιουσία σε αξία ανακατασκευής, αν πρόκειται για κτίριο και σε αξία αντικατάστασης με καινούργιο αν πρόκειται για περιεχόμενο εφόσον το προβλέπει το συμβόλαιό σας.

Συνήθως ως αξία ανακατασκευής ορίζεται το άθροισμα των τετραγωνικών μέτρων του ασφαλισμένου ακινήτου και των βοηθητικών και κοινόχρηστων στεγασμένων χώρων του, επί 1.000 ευρώ ανά τ.μ. Για το περιεχόμενο, ορίζεται το παραπάνω άθροισμα επί 300 ευρώ ανά τ.μ.

Η αξία των ειδικών κατασκευών (πισίνα μετά των εγκαταστάσεων αυτής, κιόσκια, πέργκολες, BBQ, μαντρότοιχοι, αυλόπορτες, γκαράζ, εγκαταστάσεις κεραιών, τέντες και ηλιακοί θερμοσίφωνες) πρέπει να δηλώνονται και  συμπεριλαμβάνεται στην αξία του ασφαλισμένου ακινήτου.

Με την ασφάλιση σε Α' κίνδυνο δεν ισχύει ο αναλογικός κανόνας και παύει η λεγόμενη "υπασφάλιση". Πρακτικά διασφαλίζετε ότι, σε περίπτωση ζημιάς, θα αποζημιωθείτε εξολοκλήρου, έως και το ανώτατο ποσό της κάλυψης όπως καθορίζεται στο συμβόλαιό σας, χωρίς έλεγχο σχετικά με το αν η συνολική αξία της οικοσκευής σας είναι χαμηλότερη από την τρέχουσα αξία της.