Ασφαλιστικά νέα, χρήσιμες συμβουλές και διάφορα ενδιαφέροντα.

“Εμπόδιο” στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής η αυξημένη κερδοφορία του 2020!

Η καθυστέρηση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και η “μη συμφωνία” στο παρελθόν φαίνεται ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα για την αγοραστική της αξία. Ήδη ο όμιλος εξετάζει σχέδιο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η καθαρή κερδοφορία που θα ανακοινώσει ο leader του κλάδου για το περσινό δωδεκάμηνο πληροφορούμαστε ότι θα ξεπερνά τα 85 εκατ. ευρώ, έναντι 81,6 εκατ. ευρώ το 2019 και 63,1 εκατ. ευρώ το 2018, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και ταυτόχρονα η απόσταση που χωρίζει την οικονομική πρόταση του CVC Group από το τίμημα το οποίο θα επιθυμούσε να πουλήσει την εταιρεία ο μέτοχός της, η Εθνική Τράπεζα.

Το πρόβλημα καθίσταται μεγαλύτερο, αν λάβει κανείς υπόψη του το τίμημα στο οποίο πουλήθηκε η AXA Hellas στην Generali, σε σχέση με την κερδοφορία της γαλλικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, η αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχε, αρχικά, γίνει με στοιχεία του 2019, ωστόσο εφόσον το deal καθυστέρησε να κλείσει και πλέον είναι διαθέσιμα και τα οικονομικά στοιχεία του 2020, δεν μπορεί παρά ο μέτοχος να αξιολογεί τα νέα δεδομένα, ώστε να λάβει την τελική του απόφαση, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος επεξεργάζεται ήδη σχέδιο για την εισαγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο, ώστε στο βαθμό που το deal«κολλήσει», να έχει κερδηθεί χρόνος. Εξάλλου, η Εθνική Τράπεζα πιέζεται από τη GDComp για την απεμπλοκή του ομίλου από τη μεγαλύτερη θυγατρική του.

Σημειώνεται ότι, το 2019 είχε κλείσει για την Εθνική Ασφαλιστική με αυξημένα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα στα 740,6 εκατ. ευρώ και με αυξημένα κέρδη προ φόρων στα 81,6 εκ. ευρώ ή στα 96,7 εκατ. ευρώ πριν τον υπολογισμό του κόστους από την εφαρμογή του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης του προσωπικού.

Όσο για το εννεάμηνο του 2020, η εταιρεία εμφάνισε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα αξίας 422,3 εκατ. ευρώ χωρίς την παραγωγή του προϊόντος εφάπαξ ασφαλίστρου και κέρδη προ φόρων στα 53,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 15,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Στοιχεία από το άρθρο του κου Πλάτωνα Τσούλου στο insurancedaily

Βρήκαν νέα μέθοδο να υπονομεύσουν την διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής!

Υπάρχουν πολλά, μικρά και μικρότερα, ιδιοτελή συμφέροντα που θα θιγούν αμέσως μόλις ανακοινωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πορφυρογέννητοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές […]

Τυπώστε τα τέλη κυκλοφορίας σας για το 2021 εδώ

Τώρα μπορείτε να τα εξοφλήσετε και στα γραφεία μας χωρίς ουρές και ταλαιπωρία!

frontis Insurance Agents

Εμπορικό Κέντρο “Metropolis”, Μητροπόλεως 43, Μαρούσι

Τηλ:210 6617303  Φαξ:210 6617302

Αρέσει σε %d bloggers: