Διασταυρώσεις ακούμε και διασταυρώσεις δε βλέπουμε…

Ενιαίο σύστημα διασταυρώσεων για ασφάλιση, ΚΤΕΟ, και τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα

Από το 2015 θα είναι εφικτός ενιαίος ο έλεγχος των αυτοκινήτων για ασφάλιση αλλά και τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ των βάσεων δεδομένων των συναρμόδιων υπουργείων ( Οικονομικών και Υποδομών) και των ασφαλιστικών εταιριών.

Σύμφωνα με το όσα αναφέρει ΤΟ ΒΗΜΑ στελέχη του υπουργείου Μεταφορών εκτιμούν ότι η διαλειτουργικόττα των βάσεων δεδομένων θα επιτρέπει να γνωρίζουν ταυτόχρονα αν ένα αυτοκίνητο κυκλοφορεί ασφαλισμένο αν έχει περάσει από τεχνικό ελεγχο και αν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Ετσι όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι θα σταματήσει η ασυδοσία στους ελληνικούς δρόμους.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ανασφάλιστα και τα χωρίς τεχνικό έλεγχο αυτοκίνητα αποτελούν εδώ και τρία χρόνια πονοκέφαλο τόσο για τις αρμόδιες αρχές όσο και για τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Αν και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτων ρισκάρουν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση και τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους, κύρια λόγω της οικονομικής κρίσης και του αυξημένου κόστους κίνησης και συντήρησης των αυτοκινήτων.

Πηγή BHMA

Αρέσει σε %d bloggers: