Βελτιώνει τον ύπνο το Μαγνήσιο;

Ορισμένες ελπιδοφόρες έρευνες δείχνουν ότι το μαγνήσιο θα μπορούσε να συνδέεται με την βελτίωση του ύπνου. Μια μελέτη, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι μια ομάδα ηλικιωμένων που έλαβαν 500 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου πριν από τον ύπνο είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου από τους συμμετέχοντες στη μελέτη που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Η πρώτη ομάδα έδειξε επίσης υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης από εκείνες της άλλης ομάδας.

Το μαγνήσιο θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει τον ύπνο, ρυθμίζοντας τα επίπεδα του γ-αμινοβουτυρικού οξέος – ενός νευροδιαβιβαστή γνωστού για την ηρεμία του νευρικού συστήματος. 

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί λένε ότι οι φυσικές θεραπείες όπως τα μέταλλα είναι ασφαλέστερες, δεν θα προκαλέσουν εξάρτηση και έχουν λιγότερες παρενέργειες από ορισμένες παρεμβάσεις ύπνου, όπως τα υπνωτικά χάπια. Το μαγνήσιο, επομένως, μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση σε ορισμένα φάρμακα. Για όποιον δυσκολεύεται να κοιμηθεί και θέλει να δοκιμάσει το συμπλήρωμα, είναι καλύτερο να το πάρει περίπου 30 λεπτά πριν από τον ύπνο.

Πέρα από αυτά τα ευρήματα, ωστόσο, πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα σχετικά με το πώς ακριβώς τα συμπληρώματα μαγνησίου επηρεάζουν τον ύπνο. Επομένως η απάντηση τείνει προς την θετική πλευρά, όμως δεν είναι σίγουρα αποδεδειγμένη.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας του Γραφείου Συμπληρωμάτων Διατροφής συνιστούν για τους ενήλικες άνδρες να πάρουν μεταξύ 400 και 420 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου την ημέρα, και για τις ενήλικες γυναίκες να πάρουν μεταξύ 310 και 320 χιλιοστόγραμμα καθημερινά. Για τα παιδιά και για τις γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν, προτιμότερο είναι να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό για την ακριβέστερη ποσότητα που πρέπει να λαμβάνουν .

Κάνε τώρα το καλύτερο δώρο σε εσένα και την οικογένειά σου. Μόνο με 50€ / το χρόνο μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηρεσία υγείας που ξεχωρίζει

Ενημερώσου εδώ.