ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΙΑΤΡΩΝ

Η ασφάλιση αποτελεί το μέγιστο αγαθό που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΙΑΤΡΩΝ

από τον Φωκίων Σταυρόπουλο

Από τα παιδικά μας χρόνια έχουμε μάθει ότι, το “επάγγελμα” του ιατρού αποτελεί λειτούργημα.

Οι δυσκολίες και οι  αγωνίες που περνάει ένας εκπαιδευόμενος νέος επιστήμονας της Ιατρικής, μέχρι να βγει στην πραγματική εργασία είναι πολλές και επίπονες.

Τα δύσκολα όμως αρχίζουν όταν η ευθύνη της υγείας του κάθε ασθενούς περνάει από τα χέρια του και κάθε Ιατρικό περιστατικό που δεν θα καταλήξει όπως αναμενόταν, μπορεί να του στερήσει την οποιαδήποτε εξέλιξη επαγγελματικά αλλά και να τον καταστρέψει οικονομικά.

Για το λόγο αυτό κάθε ιατρός που εξασκεί το επάγγελμά του έχει ανάγκη την ΑΣΦΑΛΙΣΗ της ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ προς τους ΑΣΘΕΝΕΙΣ του.

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

Καλύπτεται η από του νόμου Επαγγελματική Αστική Ευθύνη του ασφαλισμένου ιατρού για ατυχήματα που τυχόν προξενήσει σε τρίτους υπαιτιότητά του, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στα πλαίσια της ειδικότητάς του

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλύπτουν και την ευθύνη για παροχή ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ πέραν της ειδικότητας του ασφαλισμένου ιατρού. Ανάλογα την εταιρία ασφάλισης υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις με πιο συνηθισμένες αυτές των Πλαστικών Χειρούργων, Αναισθησιολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Κτηνιάτρων κλπ..

Κατά κανόνα δεν καλύπτονται οι Ειδικευόμενοι και Αγροτικοί Ιατροί (αλλά τελευταία κάποιες εταιρίες έχουν αναθεωρήσει)

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Ο κάθε γιατρός μπορεί να ζητήσει να προστεθούν κάποιες παροχές στο συμβόλαιό του  όπως:

  • Κάλυψη Ιατρείου (Ευθύνη που απορρέει από τη χρήση του ιατρείου από τον ίδιο ή το προσωπικό του)
  • Νομική Προστασία (Συμπεριλαμβάνονται οι δικηγορικές αμοιβές και τα δικαστικά έξοδα που ενδεχομένως απαιτηθούν για την απόκρουση ή το διακανονισμό οποιασδήποτε σχετικής απαίτησης, εντός των ορίων κάλυψης στα Αστικά Δικαστήρια)

Για κάθε επιπλέον πληροφορία ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος είναι ο κατάλληλος ώστε να σας καθοδηγήσει στην αγορά του σωστού συμβολαίου στην σωστή αξία!

Κάνε τώρα το καλύτερο δώρο σε εσένα και την οικογένειά σου. Μόνο με 50€ / το χρόνο μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηρεσία υγείας που ξεχωρίζει

Ενημερώσου εδώ.