Πιείτε νερό και πιείτε το …σωστά!

Θα έχετε ακούσει ή διαβάσει επανειλημμένα ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό. Συνήθως οι γιατροί και οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι συνιστούν μέχρι και οχτώ ποτήρια την ημέρα ή και περισσότερα αν μπορούμε.

Κι αυτό γιατί το νερό είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό μας και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενυδατωμένοι για να διατηρούμε την καλή υγεία μας, αλλά και για να κρατάμε το σωματικό μας βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα

Αλήθεια όμως, έχετε ακούσει ότι υπάρχει και συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να πίνουμε τον νερό; Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Πως πρέπει να πίνουμε το νερό

Δεν θα ήταν υπερβολικό να ισχυριστούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς πίνουμε το νερό με λάθος τρόπο σχεδόν σε ολόκληρη τη ζωή μας.

Κι αυτό γιατί πολλοί από εμάς έχουμε την συνήθεια να πίνουμε το νερό όρθιοι! Τι πιο φυσιολογικό, ανοίγουμε το ψυγείο παίρνουμε ένα μπουκάλι νερό, το βάζουμε σε ένα ποτήρι και το πίνουμε… Λάθος!

Η “σωστή” στάση για να πιούμε νερό είναι να είμαστε καθιστοί. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτήν τη στάση ο οργανισμός μας διατηρεί, κρατάει δηλαδή, το νερό αρκετά για περισσότερη ώρα συγκριτικά με την όρθια στάση.

Πίνοντας το νερό μας καθιστοί, το σώμα μας προλαβαίνει να το απορροφήσει πολύ καλύτερα και πολύ πιο αποτελεσματικά.

Τόσο απλό κι όμως καθόλου διαδεδομένο!

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε νερό όρθιοι

Όταν πίνουμε νερό όρθιοι, αυτό κάνει αμέσως τη διαδρομή από τον οισοφάγο στο στομάχι μας και από εκεί στο έντερο το οποίο το περνάει πολύ γρήγορα κι έτσι αποβάλλεται από τον οργανισμό μας πριν αυτός προλάβει να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του (πχ τα μέταλλα που περιέχει).

Επίσης με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκληθούν κολικοί, αρθρίτιδες, γαστρίτιδες και πολλές άλλες παθήσεις όπως για παράδειγμα διάφορες νεφροπάθειες.

Επομένως, τώρα που ξέρετε, μην ξαναπιείτε ποτέ ξανά νερό όρθιοι! 😉

Κάνε τώρα το καλύτερο δώρο σε εσένα και την οικογένειά σου. Μόνο με 50€ / το χρόνο μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηρεσία υγείας που ξεχωρίζει

Ενημερώσου εδώ.